Regelgeving België

Hieronder volgt een overzicht van toepasbare regelgeving met betrekking tot het welzijn op het werk en de veiligheidscoördinatie op tijdelijke of mobiele bouwplaatsen:

De artikelen in verband met werken op hoogte uit het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming (ARAB) zijn opgeheven door het KB van 31.08.2005 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen voor tijdelijke werkzaamheden op hoogte en opgenomen in de Codex over het welzijn op het werk onder titel VI (Arbeidsmiddelen), hoofdstuk II (Specifieke bepalingen), afdeling V (Arbeidsmiddelen voor tijdelijk werkzaamheden op hoogte). Het betreft de bepalingen over het gebruik van ladders (art. 43 bis), stellingen (art. 440 tot 450), vliegende stellingen (art.451), stellingen op schragen (art. 454 en 454 bis), stellingen op wielen of verplaatsbare stellingen (art. 454 bis), het periodieke nazicht van stellingen (art. 456) en ladders gebruikt op stellingen (art. 459). De bepalingen inzake ladders (art. 532) zijn aangepast.

Dit is niet alle beschikbare informatie! Om de volledige documentatie te ontvangen, kunt u op deze pagina het formulier invullen.

Stuur de volledige documentatie

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over dit onderwerp?  Stuur via onderstaand formulier een verzoek en wij zullen u dit toesturen!

[contact-form-7 id=”4840″]