Wat zijn mijn verplichtingen als VVE bij veilig werken op hoogte

Voor een VVE is net als voor andere bedrijven de Arbowet van kracht. Deze Arbowet vormt de basis van de Arbowetgeving. Hierin staan de algemene bepalingen die gelden voor alle plekken waar arbeid wordt verricht denk hierbij niet alleen de regulieren onderhoudswerkzaamheden aan het dak maar ook bijvoorbeeld zonnepanelen, stormschade, een bal op het dak, een feest organiseren, inzetten van vrijwilligers, etc.

Een VVE bestuur is dus hoofdelijk en zelfs tot in privé aansprakelijk te stellen bij nalatigheid en/of het niet naleven van regelgeving!

Veiligheid onderhoudswerkzaamheden

Naast het verzorgen van een veilige omgeving voor iedereen die in, op of nabij een gebouw aanwezig is, is het ook belangrijk dat degenen die onderhoudswerkzaamheden verrichten dat veilig kunnen doen.

Alle onderdelen van een gebouw vallen onder de aansprakelijkheid.

Dit is niet alle beschikbare informatie! Om de volledige documentatie te ontvangen, kunt u op deze pagina het formulier invullen.

Stuur de volledige documentatie

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over dit onderwerp?  Stuur via onderstaand formulier een verzoek en wij zullen u dit toesturen!

[contact-form-7 id=”4840″]